HELSENORGE

Helseministeren åpnet ny sykehusfløy

Tirsdag 8. september Kl. 10.46 klipte Helse- og omsorgsminister Bent Høie snoren for et ny sykehusfløy på Martina Hansens Hospital. Den nye fløya er et praktbygg på over 5.000 kvm, som går over 7 etasjer. 

Helse- og omsorgsminister Bent Høie åpnet den nye sykehusfløyen på Martina Hansens Hospital. FOTO: Gunhild Ohna, MHH

I oktober 2018 la ​Høie ned grunnsteinen for den nye fløyen, nå nesten 2 år senere klippet han snoren som symboliserer at den nye fløyen klar til å ta imot sine første pasienter. I sin tale på åpningen talte Høie om frøet han hadde sådd under grunnsteinsseremonien.

- Det er flott å komme tilbake å se at frøet har vokst set til et stort og sterkt tre, sa Høie.

Høye hyllet ekspertisen til sykehuset og fremhevet viktigheten av samarbeid og fleksibilitet, spesielt i beredskapssituasjoner.

Høytidlig utendørsarrangement

2020-09-08-Bilde6.jpg

Åpningsseremonien foregikk utendørs, under telt med omtrent 60 inviterte gjester. Foto: Gunhild Ohna, MHH

Organisasjon og utviklingsdirektør Karin Ask-Henriksen geleidet gjestene gjennom 1 time med taler, korte hilsener ispedd med musikalske- og kulturelle innslag. Etter åpningen fikk gjestene anledning til å delta på en omvisning av den nye fløya.

Til stede på åpningen var representanter fra Helse- og omsorgsdepartementet, Helse Sør-Øst, Bærum kommune, Vestre Viken HF, prosjekteringsgruppen med Norconsult og Ratio arkitekter, entreprenør Peab, brukerrepresentanter, styret, byggeledelsen, tillitsvalgte og ledere ved Martina Hansens Hospital.

5.000 praktfulle kvadratmetere står klare

2020-09-08-Bilde3.jpg

Styreleder Andreas Mellbye takket alle som har bidratt til å utforme nye Martina. FOTO: Gunhild Ohna, MHH

- For Martina Hansens Hospital er dette en milepæl. Den nye fløyen gjør oss i stand til å levere et enda bedre tilbud – til det beste for det offentlige helsetilbudet som vi i dag er stolte og ydmyke for å være en del av - forteller Styreleder Andreas Mellbye.

Underetasje U2 -  Teknisk etasje

Underetasje U1 - Lys og moderne sterilsentral hvor operasjonsutstyr vaskes og steriliseres

1. etasje - innbydende vente- og mottaksområde og 7 undersøkelsesrom for pasienter som skal legges inn og opereres.

2. etasje – Skallareal hvor det er prosjektert en ny radiologisk avdeling

3. etasje – Ny sengepost med 17 senger, 8 moderne 2-mannsrom og ett isolat-rom. I det gamle bygget skal det bygges om til nytt kjøkken og spiserom for pasienter.

4. etasje – Ny operasjonsfløy med 1 ny operasjonsstue, nytt venteområde for pasienter, innledning og blokkaderom.

5. etasje - Teknisk etasje

Starter en ny reise med nye muligheter

- Den nye sykehusfløyen er starten på en reise som vi har gledet oss til lenge. Nå starter den morsomme etappen - forteller administrerende direktør Per Skaugen Bleikelia.

De ansatte ved Martina Hansens Hospital er veldig stolte av det nye praktbygget og ser frem til nye og flotte arbeidslokaler. Den nye fløyen gir hospitalet nye muligheter til å levere et stadig bedre behandlingstilbud til pasientene.