Motta innkallingsbrev digitalt

Nå kan pasienter ved utvalgte avdelinger motta innkallingsbrev digitalt fra Martina Hansens Hospital. Registrer deg på helsenorge.no så er du klar til å kunne motta brevet ditt digitalt der.

​Raskere enn tradisjonell post

Med tradisjonell post kan det ta tid fra et brev sendes ut fra hospitalet til du får det i postkassen din hjemme. Med digitale brev får du posten umiddelbart i «Min helse» på helsenorge.no, eller i din digitale postkasse med en gang de er sendt ut fra sykehuset. En forutsetning for å få brevet levert digitalt er at du har registrert deg på helsenorge.no eller har en digital postkasse.

Se en kort video om digitale brev som er laget for alle sykehusene i Norge av Lars Kristian Singelstad ved Sørlandet sykehus HF:

 

Hvem kan få brev digitalt?

I løpet av januar 2021 starter Martina Hansens Hospital med utsending av digitale innkallingsbrev til pasienter. I første omgang er det pasienter som får time ved ortopedisk poliklinikk som kan motta brevene digitalt. Planen er at alle avdelinger ved hospitalet kan sende innkallingsbrev digitalt i løpet av våren 2021.

For at du skal få innkallingsbrev digitalt må du ha registrert deg som bruker på helsenorge.no eller at du har digital postkasse. Vi anbefaler at pasienter bruker helsenorge fremfor andre digitale postkasser. På helsenorge.no har du tilgang på flere digitale tjenester, som kjernejournal, dine resepter med mer. Du får varsling på e-post og/eller SMS.

Hvis du ikke har digital postkasse så sender vi brevet hjem til deg i tradisjonell post. Vi sender også brev i posten til alle pasienter under 16 år.

Hvordan registrere deg på helsenorge.no?

På helsenorge.no kan du bruke BankID, BankID på mobil, Buypass ID eller Commfides e-ID for å logge inn til tjenestene. Mer informasjon om dette samt om personvern og sikkerhet, finner du på Helsenorge sine sider.

Lenke til innlogging og oversikt over tilgjengelige tjenester finner du på https://minhelse.helsenorge.no.

Digital postkasse

For deg som ikke ønsker å bruke helsenorge.no er det også mulig å få brev fra sykehuset via Digipost eller e-Boks, dersom du bruker en slik digital postkasse.