Koronaviruset

For å forebygge og forhindre smitte av coronaviruset følger hospitalet nasjonale råd og råd fra Folkehelseinstituttet. Hospitalet har også egne retningslinjer for ansatte for å forebygge smitte. På denne siden finner du informasjon til deg som pasient, pårørende, besøkende eller leverandør ved hospitalet. Vi oppdaterer siden løpende ved ny informasjon.

Lurer du på om du er smittet?

Dersom du mistenker at du er smittet må du ta kontakt med fastlegen din. Dersom du ikke får kontakt med fastlegen din kan du ta kontakt med legevakt på telefon 116 117. Du bør ikke ringe legevakten om det ikke er ytterst nødvendig. For informasjon kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon på 815 55 015.

Gradvis opptrapping av planlagt aktivitet

Hospitalet trapper gradvis opp sin planlagte aktivitet med polikliniske konsultasjoner og operasjoner. Selv om hospitalet trapper opp aktiviteten vil det videreføres strenge rutiner for smittevern og hospitalet vil fortsette å følge nasjonale råd og føringer. Hvor mye kapasitet klinikkene vil ha til planlagt aktivitet vil avhenge av utviklingen av pandemien, tiltak og behovet til Vestre Viken.

Ortopedisk og revmatologisk aktivitet

 • Ortopediske pasienter som har fått utsatt sine avtaler, og som prioriteres til å få oppsatt time til konsultasjon, operasjon eller kontroll vil bli kontaktet av hospitalet. Klinikken vil prioritere å sette opp time til pasienter som uten undersøkelse og behandling risikerer forverret helsetilstand.
 • Revmatologiske pasienter har frem til nå fått tilbud om telefonkonsultasjoner på dagtid, øyeblikkelig hjelp og infusjoner med biologiske medisiner. Det vil gradvis åpnes opp for flere polikliniske konsultasjoner av revmatologiske pasienter.

Trygt å møte til timen din

Hospitalet oppfordrer alle som får satt opp timeavtale om å møte opp på timen sin. Det skal være trygt å være pasient ved hospitalet. Det er innført gode tiltak for å redusere smitte.

Av hensyn til andre pasienter på venteliste er det viktig at du som får oppsatt time møter til timen din. Dersom det ikke passer er det viktig at du tar kontakt med oss så raskt som mulig for å gi beskjed, slik at andre som venter kan benytte seg av timen.

Adgangskontroll

Pasienter med revmatisk sykdom


Karantene ved reise og nærkontakt

Karantenereglene gjelder uavhengig om du har symptomer eller ikke. Vi ber om at disse pasienter som er i karantene ikke oppsøker hospitalet.

Er du usikker på om du kan møte opp til timen din ber vi deg ta kontakt med oss for å avklare.

Hvis du trenger akutt helsehjelp tar du kontakt med fastlegen din, eller legevakt på telefon 116 117. 

Personer som ikke har luftveissymptomer og som ikke er i karantene

Pasienter som ikke har luftveissymptomer og som ikke er i karantene, kan møte opp til timen som planlagt. Hvis det blir endringer eller timer må forskyves tar vi kontakt med deg.

Har du symptomer på luftveisinfeksjon skal du holde deg hjemme og ta kontakt med oss for å endre timen din. Det gjelder også om symptomene er milde.


Spørsmål om Coronaviruset

Har du spørsmål om koronaviruset (Covid-19) (2019-nCoV) kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon: 815 55 015. Du kan lese mer om rutiner og status på FHI sine nettsider: www.fhi.no eller på helsenorge.no.


Retningslinjer for ansatte, studenter, innleid personell og leverandører

Ansatte bes om å følge nyheter og retningslinjer på hospitalets intranettside. Retningslinjene gjelder også for studenter/lærlinger, hospitanter, innleid personell og lignende. Leverandører som har personell som jobber eller besøker MHH følger samme retningslinjer som våre ansatte.

Pasientreiser

Kan du kjøre selv, eller bli kjørt til behandling, oppfordrer Pasientreiser deg til å gjøre det. Hvis du kjører selv eller blir kjørt til behandling, får du nå dekket tilleggsutgifter, som parkering, bom og bilferge. Dette er en midlertidig endring som følge av koronaviruset, og gjelder for alle reiser over 10 kilometer hver vei.

Råd og informasjon

Helsenorge - Informasjon om koronavirusetFHI - Råd og informasjon til befolkningen om koronavirus Covid-19FHI - FHI - Råd til personer som er i hjemmekarantene eller i isolasjonHelsenorge - Midlertidig endring for pasientreiser

Spørsmål og svar om koronavirus (helsenorge.no)Spørsmål og svar om koronavirus - informasjonsark på ulike språk (fhi.no)

 • 08.05.2020
  Slutt på gratis parkering på gjesteparkeringsområdet fra 11. mai

  For pasienter og gjester til Martina Hansens Hospital opphører nå ordningen med gratis parkering.

 • 08.05.2020
  Starter opp igjen med planlagt aktivitet

  Martina Hansens Hospital trapper gradvis opp sin planlagte aktivitet med polikliniske konsultasjoner og operasjoner. Selv om hospitalet trapper opp aktiviteten vil det videreføres strenge rutiner for smittevern og hospitalet vil fortsette å...

 • 17.04.2020
  Midlertidig stenging av bassenget

  Treningsbassenget ved MHH vil midlertidig stenges fra og med mandag 9. mars. Det er usikkert hvor lenge bassenget blir stengt. Hospitalet følger med på utviklingen og gjør fortløpende vurderinger.

 • 17.04.2020
  Pressemelding - Avtale med Vestre Viken HF

  Helse Sør-Øst RHF har lagt til rette for at det er inngått avtale mellom Martina Hansens Hospital og Vestre Viken HF om utlån av cirka 200 høyt kvalifiserte helsepersonell.

 • 17.04.2020
  Veileder for pasienter med revmatisk sykdom

  Diakonhjemmet sykehus har utformet en veileder for pasienter med inflammatorisk revmatisk sykdom, slik som leddgikt, spondyloartritt og psoriasisartritt. Veilederen inneholder informasjon som er nyttig også for våre pasienter. Veilederen bl...

 • 17.04.2020
  Låner ut helsepersonell

  Helse Sør-Øst RHF har lagt til rette for at det er inngått avtale mellom Martina Hansens Hospital og Vestre Viken HF om utlån av cirka 200 høyt kvalifiserte helsepersonell. Hospitalet stenger ikke fordi om ansatte bytter arbeidssted for en periode.

 • 17.04.2020
  Driftssituasjonen ved hospitalet

  Administrerende direktør er svært takknemlig for alt det arbeidet som nedlegges av hver enkelt medarbeider og den fleksibiliteten vises i denne krevende situasjonen.

 • 16.04.2020
  Adgangskontroll

  Etter krav fra nasjonale helsemyndigheter for å begrense Coronasmitte, innfører MHH adgangskontroll inn til hospitalet.

Fant du det du lette etter?