Personvern på martinahansen.no

Personvernerklæringen for Martina Hansens Hospital sin nettside handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på martinahansen.no.

Martinahansen.no blir utviklet i tett samarbeid med de andre sykehusene i Norge. Sammen utvikler vi ny funksjonalitet, design og oppbyggingen av innholdet slik at det skal være tilgjengelig for brukerne. Vi samarbeider også med Direktoratet for e-helse og Norsk Helsenett som forvalter og drifter den tekniske løsningen.
På martinahansen.no bruker vi informasjonsskapsler for å gi god funksjonalitet og samle inn besøksstatistikk. Informasjonskapsler lagres på din datamaskin. Informasjonskapslene kan spore internettbruken din, men de kan ikke identifisere deg som person.​.

Martinahansen.no lagrer trafikk/besøksstatistikk. Statistikken viser hvor ofte hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som blir lagret er; antall besøkende på de ulike sidene, informasjon om hvilken nettside du var på før du kom inn på vårt nettsted (url-adressen du kom fra), hvor lenge du er på nettsiden og hvilke nettleser du bruker. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold kan bli bedre og videreutvikles.

Vi bruker en løsning fra Matomo. Den lagrer ikke opplysninger om deg som enkeltperson. Alle data vil lagres lokalt hos Norsk Helsenett i Norge.   
Mer informasjon om Matomo: https://matomo.org/​.  

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord du bruker når du søker på nettstedet. Formålet med dette er å gjøre informasjonen vår bedre og mer tilrettelagt brukernes behov. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater du velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om deg.​
​Vi bruker videoavspillertjenesten Youtube fra Google. Google samler inn data når du spiller av en video. Slike data samles ikke inn hvis du ikke spiller av videoen. Google bruker også informasjonskapsler når du spiller av en video. 

Når du spiller av en Youtube-video må du godta personvernerklæringen fra Google.Du kan gi tilbakemeldinger på martinahansen.no via skjemaet «Fant du det du lette etter». Skjemaet ligger nederst på de fleste sidene på martinahansen.no. Det er frivillig å sende oss innhold. 

Du vil ikke få svar på tilbakemeldingen, men den blir lagret. 
Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsiden. Spørsmål om din behandling må du ta med din fastlege eller din behandler på sykehuset.​

Dersom du skriver inn telefonnummer, fødselsnummer eller e-postadresse, blir disse opplysninger automatisk slettet før innsending.


Du kan kontakte sykehuset ​på e-post: postmottak@mhh.no hvis du har generelle spørsmål om informasjon på nettsiden. 

E-post er ikke en sikker kommunikasjonsmetode og har mange svakheter. Det er derfor viktig at du ikke opplyser om sensitiv informasjon eller personopplysninger i e-posten, for eksempel fødselsnummer eller helseopplysninger. Skal du sende denne type opplysninger bør du bruke vanlig brevpost til dette. 

Håndtering og sletting av e-post
  • ​Det er dokumentsenteret ved Martina Hansens Hospital som mottar e-posten og videresender den til rett person eller avdeling.
  • Vi har rutiner for håndtering og oppbevaring av e-post. E-post som vi mottar blir lagret i vårt interne e-postsystem i en periode før den blir slettet. Dette for å gi tid til nødvendig vurdering og saksbehandling.
  • E-post og andre henvendelser som krever saksbehandling eller som er arkivverdig i henhold til arkivloven blir registrert som en sak i vårt interne arkivsystem. Registrerte saker blir lagret i vårt arkivsystem til evig tid.
  • Martina Hansens Hospital sender aldri e-post med sensitiv informasjon til deg.​​


Vi lenker til andre organisasjoner og nettsteder fra martinahansen.no. Personvernerklæringen for martinahansen.no gjelder ikke for andre nettsteder/nettsider eller andre eksterne løsninger. Når du besøker andre nettsteder, bør du derfor lese personvernerklæringe på disse nettstedene.


Dataansvarlig
Martina Hansens Hospital, ved a​dministrerende direktør, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som behandles i ved sykehuset.

Ansvar for daglige oppgaver på martinahansen.no er delegert til våre webredaktører.

Databehandler
Norsk helsenett (NHN) er Martina Hansens Hospital sin databehandler. Norsk helsenett er nasjonal tjenesteleverandør og teknisk leverandør av drift og vedlikehold av martinahansen.no og felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten. Opplysningene som samles inn, lagres på servere som driftes av NHN. 


 

Personvern i sykehuset


Martina Hansens Hospital samler inn og bruker personopplysninger. Både som pasient, ansatt, besøkende eller om du på annen måte er i kontakt med sykehuset, har du rettigheter i forhold til personvernet, og sykehuset har forpliktelser i oppfyllelsen av dem​.​

 

Sist oppdatert 14.12.2023