Forskning

Forskningsprosjekter fører til en særskilt spisskompetanse innen de aktuelle felt. Flere av prosjektene våre er samarbeidsstudier med andre avdelinger i landet, mens andre er samarbeidsprosjekter med forskningsnettverk både nasjonalt og internasjonalt. Vårt fokus på forskning og samarbeid gir interessante studier som vil komme mange pasienter og behandlere til gode.

Prosjekter innen ortopedi

Ved ortopedisk avdeling har det både blitt, og blir forsket på ulike felt innenfor behandling av skader og sykdom i kne, skulder, hofte og rygg. Flere av studiene er del av doktorgradsprosjekter, men det foregår også andre prosjekter.​

Prosjekter innen revmatologi

D​et pågår ulike forskningsprosjekter med revmatologisk avdeling – flere av de er samarbeidsstudier med andre avdelinger i landet. Hovedtyngden av forskningsprosjektene er innenfor artrittsykdommer (leddbetennelse), men det forskes og på rehabilitering, ankyloserende spondylitt, vaskulittsykdommer og artrose. ​

Forskere

Hospitalet har flere forskere som deltar i forskningsarbeid på hospitalet og i samarbeidsstudier med andre avdelinger i landet.

Mer om våre forskere, deres prosjekter og publikasjoner

Kliniske studier

Populær skulderbehandling fungerer ikke

Forskning utført av Stefan Moosmayer og kollegaer om behandling av forkalkning i skulder viser overraskende resultater. 

- Overraskende nok fant vi etter fire måneder ingen forskjell. Placebobehandlinga hadde samme resultat som kalkskyllinga og som kortisoninjeksjonen, forteller Moosmayer.

Mer om forskningen (nrk.no)
En person som holder på skulderen sin

Hvilke meniskskader skal opereres?

Degenerative og traumatiske meniskskader må betraktes som to helt forskjellige patologiske tilstander som bør behandles etter helt forskjellige prinsipper. Få en oversikt over hvilke pasienter som bør henvises raskt til ortoped, og hvilke som bør henvises til fysioterapeut.
Les artikkelen på tidsskriftet.no
Illustrasjonsbilde av dame som holder kneet sitt
Sist oppdatert 15.12.2023